cpnyheter

juli 18, 2009

Ät inte i oslo

Filed under: cp nyheter — Taggar:, — cpnyheter @ 12:49 e m


Oslopolisen inledde i november ifjol en omfattande aktion. Den syftade till att få bukt på problemen i restaurangerna, som ligger i ett området med bara några få kvarter vid älven Akerselva i centrala Oslo.
Flera tvingas stänga
Polisen gjorde gemensam sak med norska Räddningsverket, Tullverket och Mattillsynet, som är en tillsynsmyndighet med ansvar för mathygien.
Nu är aktionen klar.
Resultatet? 17 av 21 undersökta restauranger tvingas stänga ner.
– Det är nedslående hur illa saker och ting var. Men det är absolut bra att vi fått träffar på många ställen. Det är viktigt att polisen är synlig, säger Bjørn Vandvik, inspektör vid
Oslopolisen, till Expressen.se.
I flera restauranger påträffades narkotika, och åtta personer har gripis misstänkta för narkotikabrott. Polisen tog ytterligare tio personer, som saknade uppehållstillstånd. Polisen har dessutom beslagtagit en okänd mängd smuggelvaror, däribland kött.
Enligt Bjørn Vandvik, som är ansvarig för aktionen, var det ingen vacker syn som mötte utredarna.
”Oerhört smutsigt”
– Det var oerhört smutsigt. Råttor, kackerlackor och kött som tinade öppet i vasken. Jag skulle inte vilja gå dit som gäst, säger han.
Utredningen framhåller flera faktorer där restaurangerna har visat brister: De har lagrat och tinat kött öppet, till exempel i vasken, de har haft för hög temperatur i frys och kylskåp, bristande brandsäkerhet, otillåten försäljning av alkohol – listan är lång.
Så tänk på vad det är du stoppar i dig om du är ute i Oslo och ska äta mat.
(Ex)

Be Sociable, Share!

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress