cpnyheter

juli 18, 2009

Brännsår

Filed under: cp nyheter — Taggar: — cpnyheter @ 12:15 e m

Marie brukar inte smörja in sig mot solen. Hennes hud är mörk och hon har aldrig bränt sig tidigare.
– Min svägerska brände sig ordentligt de första dagarna. Hon hade använt Garnier Ambre Solaire solskyddsfaktor 20. Vi visste ju inte då att det berodde på krämen, så jag smorde också in mig.
Stel och röd
Det var då problemen började.
– På kvällen var huden stel och röd och gjorde fruktansvärt ont. Nästa dag sprack huden. Det började blöda i sprickorna och stora hudbitar lossnade i duschen, säger hon.
Resten av semestern tillverkade hon inomhus eller i luftkonditionerade gallerior.
Det är L’Oréal som tillverkar solkrämen Garnier Ambre Solaire. Deras egen hudläkare har tittat på bilder som Marie skickat till dem och beslutat att deras produkt inte har med de fula brännsåren att göra.
Fick gåvopaket
– Marie har bränt sig i solen redan innan hon smorde in sig med krämen. Vår produkt har inte orsakat hennes skador, säger Sonja Christiansen, chef på L’Oréals konsumentrådgivning.
Som plåster på såren ger L’Oréal Marie ett gåvopaket fylld med produkter.
– Jag vill ha ersättning för sveda och värk och vill inte använda deras grejer mer. För mig är det uppenbart att det här inte är en vanlig solbränna, säger hon.
Nu är då frågan om det hela är sant eller om hon brände sig och efteråt tänkte att hon kunde tjäna in pengarna från resan på ett annat sätt istället för att erkänna att hon själv har vart klantig och bränt sig?
(AB)

Be Sociable, Share!

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress