cpnyheter

oktober 7, 2009

Englas mamma ”gråter” ut i pressen

Filed under: udda nyheter — cpnyheter @ 10:40 f m

Carina Höglund skrev en bok om mordet på Engla som sorgearbete.
Men Försäkringskassan är av en annan åsikt.
– De har skickat ett beslut om att min sjukskrivning ska dras ner med 25 procent på grund av att jag skrivit boken, säger Carina Höglund till Dalarnas Tidningar.
Men hon lär ju knappast ge bort boken när den kommer ut så där lär hon få ännu en inkomst.
Sen om hon har ork att skriva en bok borde hon ha ork att göra mindre lättare arbetsuppgifter.
Sen är frågan hur länge kan man vara sjukskriven för något sådant? det är nu ändå ett tag sen det hände.
(Ab)

Be Sociable, Share!

1 kommentar »

 1. ”Sen om hon har ork att skriva en bok borde hon ha ork att göra mindre lättare arbetsuppgifter” – typiskt resonemang från en som är frisk. Ja hon skulle antagligen klara att skriva den bok hon skrivit, men hon skulle kanske inte kunna skriva någon annan bok. Att arbeta är inte bara själva jobbet, det är också att motivera sig, ta sig dit, umgås med kollegor, utsättas för stress, ta sig hem, passa tider och en massa andra smådetaljer. Men det finns inte med i bilden hos en frisk.
  Hur kan man överhuvudtaget bli sjukskriven för förkylning, ryggskott, influensa eller andra åkommor, det finns ju alltid något man kan göra. Eller att vara hemma sedan man stukat foten på korpfotbollen- bah!
  ”Sen är frågan hur länge kan man vara sjukskriven för något sådant” – ytterligare en korkad kommentar från en frisk person. Frågan hur länge man behöver vara sjukskriven besvaras ju enklast av den som är sjuk eller hur?
  Friska tycks anse att sjukskrivna vill vara det för att det är ju så himla bekvämt att vara försörjd utan att arbeta.

  Friska skall överhuvudtaget inte uttala sig å de sjukas vägnar, De har ingen aning, speciellt inte när det gäller värk, stressjukdomar, psykiska sjukdomare etc som inte syns.

  Kommentar by Max — juni 5, 2011 @ 12:19 e m

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress