Fattiga skolor i Irland

Finanskrisen sätter fortfarande djupa spår i samhället.
Så djupa att en skola i södra Irland nu bestämt sig för att spara några extra slantar – på toapapper.
– Vi hoppas kunna lägga pengarna på utbildning i stället, säger skolans rektor Catherine O’Neill.
När de ekonomiska tiderna är svaga får man hålla igen. Något som gäller bokstavligt om man råkar vara elev vid St John’s girls national school i Carrigaline, utanför staden Cork i södra Irland.
Som ett led i att spara pengar har nämligen skolans rektor Catherine O’Neill skickar ut ett brev till föräldrarna med en annorlunda uppmaning: skicka med en toarulle med er dotter till skolan.
– Vi tänkte att den här uppmaningen inte skulle vara till en börda för familjerna. Vi hoppas kunna lägga pengarna på utbildning i stället, säger O’Neill till tidningen Independent. Kunde kanske ha sparat in pengar på massutskick hem till föräldrarna och istället lagt de pengarna på toa papper eller?
(ab)

Be Sociable, Share!

2 Comments  »

 1. Kommentatorn says:

  Du som står bakom denna sida behöver jobba lite med din skrivkunnighet och allmänbildning. Det heter ”i England” men oftast ”på Irland”.

  Dessutom har du en unik fallenhet för särskrivning. ”Toarulle” är helt rätt, men ”toa papper”?

  Till sist, ”cp nyheter” skall egentligen vara ”CP-nyheter”.

  Men du kan nog inte hjälpa att du skriver illa. Själv så har jag faktiskt en CP-skada (det är sant!) och tycker att ditt namn på hemsidan är lagom roligt. Eftersom du förmodligen har dyslexi så kan vi ta varandra i hand.

 2. cpnyheter says:

  Ja du, man kan nog försöka jobba på många saker.

RSS feed for comments on this post, TrackBack URI

Kommentera