cpnyheter

september 2, 2009

För fet för sex

Filed under: cp nyheter — Taggar: — cpnyheter @ 2:44 e m

Komplikationer med kraftig övervikt är ett av Danmarks största och skamligaste folkhälsoproblem.
För att synliggöra och avdramatisera situationen kring fetma och ostyrbar aptit har paret valt att berätta om sina svårigheter i den öppenhjärtiga och kontroversiella danska pratshowen QTV.
Vid sidan av Henriks många fysiska besvär på grund av övervikten är saknaden efter sex ett av de största problemen för dem båda.
Hustrun Camilla har en brinnande längtan efter att skaffa barn. Inför tv-kameror och tidningsreportrar förklarar hon att måttet nu är rågat, trots att hon har starka känslor för Henrik, som i dag väger 200 kilo.
Hon ger honom ett år att bevisa att han menar allvar med att lusten till ett fungerande samliv och möjligheten att skaffa barn är starkare än längtan efter mat.
När paret träffades på en bantningskur för några år sedan vägde Henrik 170 kilo. Camilla 130. Hon ligger i dag på strax över 100 kilo och målet att nå önskevikten runt 62 kilo har plötsligt blivit realistiskt.
För arbetslöse Henrik har utvecklingen gått åt rakt motsatt håll.
– I början av vårt förhållande hade vi ett mycket bra och givande sexliv, säger Camilla till tidningen Ekstrabladet.
– Nu är det två år sedan vi var tillsammans sexuellt. Henriks kroppsstorlek gör det fysiskt omöjligt för oss att ha samlag.
Henrik själv är lika bedrövad som Camilla över hur hårt hans sjukliga matintag och ökande vikt har påverkat hälsan och parets samliv:
– Jag älskar Camilla och längtar efter sex. Men jag kan inte annat än vänta tills jag får ytterligare hjälp att ta itu med problemen.
Han vågar inte genomgå en magoperation, men kommer genom Lyngbys kommuns försorg inom kort att börja en sträng behandling för att minska i vikt och lära sig sundare kostvanor.
Lyckas han inte kommer hans älskade Camilla att lämna honom.

(Ex)

Be Sociable, Share!

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress