cpnyheter

oktober 2, 2009

Google cencurerar

Filed under: cp nyheter — Taggar: — cpnyheter @ 6:41 e m

Söker du på The Pirate Bay på Google får du upp 40,6 miljoner träffar.
Men inte en enda går till startsidan.
Google tvingas filtrera bort fildelningssajten The Pirate Bay på grund av den amerikanska upphovsrättslagen, antipiratlagen DMCA.
”Som reaktion på ett klagomål som stödjer sig på USA:s lag ”Digital Millennium Copyright Act” (DMCA), har vi tagit bort 2 resultat från den här sidan. Om du vill kan du läsa det DMCA-relaterade klagomålet som orsakade borttagningen av ChillingEffects.org ”, står det längst ner på sidan efter en sökning på ”The Pirate Bay” på Google.
Men Pirate Bays Peter Sunde-Kolmisoppi skriver i ett mejl till Svd.se att han tror att Google plockat bort Pirate Bay på för att ”censurera en konkurrent och hindra yttrandefrihet”.
”Det är för jävligt att Google börjar censurera mer och mer, speciellt när de låter random företag censurera bort deras politiska motståndare, det är ju verkligen inte snyggt. Dessutom så är det just startsidan och ingen annan sida, vilket strider mot DMCA samt även policyn som Google själva har. Det är riktigt fult”, skriver han.
Enligt Sunde-Kolmisoppi har en jurist från The Pirate Bay skickat ett kravbrev både till Google och företaget som misstänks ligga bakom filtreringskravet.
(ab, vg ,idg, idg)

Be Sociable, Share!

1 kommentar »

  1. Jag sökte just på piratebay.org och the pirate bay på google och fick piratebay.org som första träff. Sökte dessutom på pirate bay torrent fuck dmca och fick träff även där. Fuck you Aftonbladet för att sprida tvättäkta LÖGNER!

    Kommentar by Fuck you DMCA — oktober 2, 2009 @ 9:55 e m

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress