cpnyheter

oktober 13, 2009

Klantigt IIS

Filed under: cp nyheter — Taggar: — cpnyheter @ 8:33 f m

Klockan 22 på måndagskvällen blev det plötsligt svårt att komma in på alla webbadresser som slutar på .se.
– Något gick fel, säger Danny Aerts, vd på Stiftelsen för Internetinfrastruktur.
.SE, Stiftelsen för Internetinfrastruktur, hade flaggat för tekniskt underhållsarbete mellan klockan 19.00 och 23.00 på måndagskvällen.
Men ”något gick fel”, som .SE:s vd Danny Aerts uttrycker det.
.SE står för administration och teknisk drift av det nationella domännamnsregistret – de ser till att alla webbadresser som slutar på .se fungerar som de ska.
Det är trevligt att någon har så stor makt så de kan släcka ner så många sidor. Men vi på cpnyheter kan meddela att cpnyheter.se aldrig försvann och alla kunde fortfarande komma åt den.
(ab,ex,dn,svd)

Be Sociable, Share!

4 Comments »

 1. Då får jag nog lov att rätta er lite – de som förlorade åtkomst till cpnyheter.se var de som inte hade domännamnet i DNS-cache. Jag hade ett fåtal ”välbesökta” sidor också som jag kunde nå. Å andra sidan, det rättades till automatiskt när jag rehashat alla mina BIND-servrar. Men visst är det gött när någon driftsätter otestade grejer sådär. 🙂

  Kommentar by Tornevall — oktober 13, 2009 @ 10:49 f m

 2. Det funkar fortfarande inte och i princip 50 % av alla .SE sidor jag försökt komma in på är helt döda och funkar inte!! Men de finns fan inga svar någonstans!

  Kommentar by Sara - En dalkulla i Österrike — oktober 13, 2009 @ 10:52 f m

 3. Jag kommer inte in på handelsbanken, swedbank eller aftonbladet. Bor öster om Ural i Ryssland. Låter så enkelt att ”bara tala med sin ISP och be dom uppdatera informationen”, hur gör jag det, vad skall uppdateras. Knapphändig information efter ett sånt stort klantfel!!!

  /Jocke

  Kommentar by JockeSibirien — oktober 13, 2009 @ 11:33 f m

 4. Det enda som gäller, om man inte vill vänta, är att internet-leverantörerna gör en flush i sina DNSer, annars får man snällt vänta på TTLen… Eller så ser man till att börja köra egen DNS 🙂

  Kontakta internetleverantören kan vara ett råd, men det är kanske inte säkert att vanlig kundtjänst fattar vad man menar. Se till att få tag på någon tekniker högre upp i ledet.

  Kommentar by Tornevall — oktober 13, 2009 @ 12:57 e m

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress