cpnyheter

augusti 10, 2009

Lärare straffar mönsterelev

Filed under: cp nyheter — Taggar: — cpnyheter @ 8:25 e m

En engelsklärare på en skola i Malaysia hittade en cigarett och en tändare i sin mönsterelevs skåp. Hon blev upprörd och straffade pojken genom att tvinga honom röka 42 cigaretter – fyra åt gången – på två timmar, rapporterar tidningen New Straits Times som har pratat med pojken.
När pojkens farbror fick reda på straffet polisanmälde han händelsen, skriver AP.
En representant för skolan bekräftar att engelskläraren straffat pojken, men hävdar att han inte behövde röka hela 42 cigaretter.
En annan representant för skolan menar att pojken ska ha luktat rök och att skolan bett pojkens farbror om ursäkt för händelsen.
– Det här är inte normalt. Oftast gör vi inte så här, säger representanten.
Enligt skolan är det nu upp till utbildningsdepartemetet att vidta åtgärder mot läraren.
För två år sedan fick en annan malaysisk lärare en reprimand efter att ha tvingat nästan 140 tonårsflickor vid en internatskola att sitta i en damm – som straff för att ha orsakat stopp i toaletterna.
Piskrapp tillåtet
Straffet ledde till kraftiga protester och utbildningsdepartementet meddelade då att det skulle utfärda riktlinjer för bestraffning av elever.
Regeringen tillåter att pojkar piskas med en rottingkäpp om de röker, ägnar sig åt förstörelse eller skadar andra personer.
(Ex)

Be Sociable, Share!

1 kommentar »

  1. Åhhh jag dööör… ”Oftast gör vi inte så här, säger representanten” Ha ha ah ah aha ha

    Kommentar by Fagel — augusti 11, 2009 @ 1:57 e m

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress