cpnyheter

april 11, 2010

Mamma måste polisanmäla 12årig son

Filed under: cp nyheter — cpnyheter @ 9:35 e m

Den 12-årige pojken ville köpa nya prylar till sin bondgård i datorspelet Farmville på Facebook.
Han tog sin mammas kreditkort och spenderade 10 000 kronor.
Nu vill mamman varna andra föräldrar om risken för att deras barn gör av med stora summor pengar på Facebook-spel, skriver den engelska tidningen The Guardian.
Hon upptäckte sonens spenderande vid en kontroll av bankkontot förra månaden. Det saknades då tusentals kronor som hade överförts via hennes kreditkort till företaget Zynga, som ligger bakom spelet. HSBC säger att de bara betalar tillbaka pengarna som sonen handlat på mammans kreditkort om hon polisanmäler sin son.
– Då skulle han få en varning och jag har hört att den finns kvar i registren. Självklart tänker jag inte låta en fånig datorspels-bondgård äventyra hans framtid, säger mamman.
Det är inte första gången som familjen (som vill vara anonym) hamnar i trubbel på grund av modern betalningsteknik. För några år sedan gjorde den 12-årige pojkens storebror av med alla sina mobilpengar på att köpa ringsignaler.
(ab)

Be Sociable, Share!

1 kommentar »

  1. Ungar har inte på internet att göra överhuvudtaget. Tyvärr verkar föräldragenerationen ha lika dåligt omdöme som ungarna, eftersom barngenerationen släpps lösa vind för våg inom ett fält som de inte på långa vägar klarar av att behärska.
    Att morsan inte tar sitt ansvar och anmäler ungen är inget annat än omdömeslöst. Hon må tro att hon hjälper sonen, men med den totala brist på moral som ungen/ungarna uppvisar gör hon dem enbart en björntjänst och tyvärr lär vi snart få höra mer om familjens öden och äventyr. Trist och tragiskt, men det här är ett typexempel på individer som helt tappat kontrollen…

    Kommentar by Hp Andersson - användare sedan 1987 — april 11, 2010 @ 10:43 e m

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress