cpnyheter

september 8, 2009

Norska spioner döms till döden

Filed under: cp nyheter — Taggar: — cpnyheter @ 4:16 e m

Norrmännen Joshua French, 27, och Tjostolv Moland, 28, dömdes båda till döden för mordet på sexbarnspappan Abedi Kasango – fem gånger om.
Men under hela rättsproceduren satt tolken tyst, så de fick reda på sitt straff först efter att rättegången var över.
– Nu ska vi koppla in advokater, säger Joshua French till norska Dagbladet.
Den 16 sidor långa domen började läsas upp av domaren Claude Disimo Yatikeke vid halv tolv-tiden, en och en halv timma efter utsatt tid. De båda åtalade männen; Joshua French och Tjostolv Moland, hade då fått sitta i rättssalen i mer än en timma, och lyssnade på bland annat musik av Celine Dion i väntan på sin dom.
Hela domen lästes upp på franska, men männens tolk satt – på domarens order – tyst under hela den två timmar långa uppläsningen. Detta innebar att de båda norrmännen länge inte visste om att de dömts till döden för multipla – mycket allvarliga – brott.
Därför förstod de möjligtvis inte varför det utbrast spontana applåder i rättssalen när dödsdomen kom, kvart över ett i dag. De båda åtalade tittade på varandra, skakade på huvudet, och log.
Först när de fördes ut ur rättssalen – omringade av en rasande mobb som drog med fingrarna över halsen och skrek ”Finish, finish” – fick de reda på sitt straff. Döden: fem gånger om.
– Det är så här det är i Kongo, säger Tjostolv Moland till norska Dagbladet.
(ab,vg,vg,dag,dag,dag,dag,dag, Dag, Vg , Svd, Dn)

Be Sociable, Share!

1 kommentar »

  1. Norrmän, norska skogor, galen norsk.

    har du egen norsk kategori eller? 😛

    Kommentar by rusten — september 9, 2009 @ 9:43 f m

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress