cpnyheter

april 22, 2009

Snart gäller det att svälja sitt tuggummi i göteborg

Filed under: cp nyheter — Taggar:, , — cpnyheter @ 4:36 e m

Politiker i Göteborg tycker det har blivit på tok för skräpigt i sin stad och nu vill dom enligt GT och Aftonbladet börja bötfälla folk som skräpar ner deras gator och spottar tuggummin omkring sig. Så nästa gång man är i GBG kanske man får börja passa sig och svälja de där tuggummit man tuggar på istället för att spotta ut det.

Be Sociable, Share!

1 kommentar »

  1. Det handlar inte bara om Göteborg, jag tror det handlar om hela Sverige.I Stockholm, Gbg och Malmö vet jag hur det ser ut och det är nästan som en medelstor soptipp på sina ställen.
    Det gäller inte bara tuggummi utan ALLT skräp inkl. alla dessa fimpar. Ett problem som jag ser det är att man har i Stockholm dragit in eller har för lite papperskorgar utplacerade. Detta gäller i såväl parker som på gator. I varje kvarteshörn bör det vara en papperskorg med en behållare för fimpar högst upp.
    Det är första åtgärden, nästa åtgärd är att ändra på attityden på människor sätt att bete sig. ”Säkert någon annan som plockar upp efter mig”. Sista åtgärden är att lägga en kraftig bot på allmän nedskräpning.
    Om du befinner dig i Stockholms city i Humlegården en lördag morgon före det att gatukontoret renhållningskillar ryckt ut, kan du kanske tro du gått till soptippen istället för till en av Stockholms finare parker. Papper, hela flaskor,krossade flaskor tomma kaffemuggar,MC Donalds kartonger, det går inte att räkna upp all SKIT som ligger där.

    Kommentar by Gunilla Perdius — april 22, 2009 @ 6:15 e m

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress